Fostul adjunct al Poliției Capitalei, diagnosticat cu noul coronavirus în timp ce se afla internat, pentru o altă afecțiune, la Spitalul „Dimitrie Gerota”, ar putea fi acuzat, oficial, de zădărnicirea combaterii bolilor. Inițial, acesta declarase că nu a călătorit în străinătate, însă, ulterior, s-a dovedit că a fost plecat, recent, în Israel. Mai mult, ministrul Sănătății, Victor Costache a anunțat că fostul polițist ar fi călătorit și pe teritoriul Italiei.
Cazul polițistului în rezervă depistat cu COVID 19, a declanșat o adevărată furtună. Dacă polițistul a povestit, la început, că nu a fost, recent, dincolo de granițele țării, în noaptea de marți spre miercuri autoritățile au aflat, cu certitudine, că acesta a călătorit în Israel.
Secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu, a anunțat, marți, într-o conferință de presă susținută la sediul Ministerului de Interne, că, la început, fostul polițist nu ar fi recunoscut că a fost plecat, dar, undeva după miezul nopții, s-a confirmat, „inclusiv pe alte canale”, că acesta nu a spus adevărul.
În plus, Victor Costache, ministrul Sănătății a anunțat că pacientul a fost în Italia. Referitor la această afirmație, Despescu a subliniat că, cel puțin până acum, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne nu există această informație.
În acest sens, un polițist al Secției 21 s-a autocarantinat deja, ca urmare a faptului că nevasta lui este asistentă medicală la Spitalul „Dimitrie Gerota”.
Despescu a mai spus că nu este exclusă deschiderea unui dosar penal pe numele polițistului în rezervă, însă ancheta este, momentan, la Direcția de Sănătate Publică (DSP).
În vârstă de 60 de ani, fostul polițist lucrează acum la Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 4, unde, de asemenea, au fost luate măsuri de carantină.
Ca polițist, acesta s-a pensionat în anul 2015, iar ultima funcție ocupată a fost cea de director general adjunct al Poliției Capitalei. Până să ocupe această funcție, acesta a mai condus Secțiile 14 și 15 și a fost șeful Poliției Sectorului 3 și Sectorului 4.